Постна рецепта за всеки ден...

Съставки

  • 1 бр. Морков
  • 1 щипка Сол
  • 500 г Гъби
  • 1 глава Лук
  • 1 кубче Зеленчуков бульон
  • 2 с.л. Брашно
  • 50 мл Зехтин
  • 2 щипки Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Сух чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Гъбите се измиват и се нарязват според сорта гъби.
  • 2. Нарязаният лук се задушава в зехтина. Прибавят се гъбите и нарязаният на колелца морков.
  • 3. След 10-15 мин. се прибавя постепенно брашното с разбъркване и сместа се залива с разтворения в гореща вода гъбен бульон.
  • 4. Овкусява се с чесън, черен пипер и сол. След няколко минути ястието е готово.