Постна рецепта за всеки ден...
Съставки
- 1 бр. Морков
- 1 щипка Сол
- 500 г Гъби
- 1 глава Лук
- 1 кубче Зеленчуков бульон
- 2 с.л. Брашно
- 50 мл Зехтин
- 2 щипки Черен пипер
- 1/2 ч.л. Сух чесън
Начин на приготвяне
- 1. Гъбите се измиват и се нарязват според сорта гъби.
- 2. Нарязаният лук се задушава в зехтина. Прибавят се гъбите и нарязаният на колелца морков.
- 3. След 10-15 мин. се прибавя постепенно брашното с разбъркване и сместа се залива с разтворения в гореща вода гъбен бульон.
- 4. Овкусява се с чесън, черен пипер и сол. След няколко минути ястието е готово.