Едно съблазнително блюдо със съвършен вкус и аромат. Зеленчуково великолепие, което ще ви пренесе в света на несравнимото удоволствие.
Съставки
- 2 бр. Домати
- 150 г Топено сирене
- 300 мл Прясно мляко
- 2 1/2 с.л. Брашно
- 1 глава Лук
- 40 г Краве масло
- 250 г Броколи
- 300 г Карфиол
Начин на приготвяне
- 1. Карфиолът и броколите се слагат в тенджера с вряща вода и се варят 3-4 минути, докато омекнат. Водата се отцежда и се оставя настрани.
- 2. Маслото се разтопява в същата тенджера, добавя се лукът, който се разбърква и запържва внимателно за 5 минути.
- 3. Добавя се брашното и се разбърква, след което постепенно се налива млякото и 150 мл от запазената вода от варенето.
- 4. Оставя се да заври при постоянно бъркане, след което се вари на слаб огън 2 минути, за да се получи гладък сос. Сваля се от огъня.
- 5. Фурната се загрява на висока температура. 2/3 от сиренето се добавят към соса. Посолява се и внимателно се добавят карфиолът и броколите.
- 6. Прехвърля се с лъжица в затоплен плитък съд. Резените домати се подреждат отгоре и се поръсват с останалото сирене. Пече се десетина минути, докато се зачерви и започне да вдига мехурчета.