Знаете ли кое е едно от любимите ястия на шеф Силвена Роу? Нека ви помогнем - дресинг с бавно печени домати.
Може да го използвате за печени зеленчуци, риба, месо, както и за салата.
Този великолепен дресинг има 3 тайни, за да се получи точно толкова вкусен, колкото шеф Роу го прави:
- Може да се използват каквито и да е домати, но трябва да са пресни!
- Подправките да са без добавени консерванти! Пушеният пипер придава изключителен вкус.
- Доматите задължително трябва да са изпечени.
Вижте как да приготвите този вкусен дресинг във видеото!
Необходимите продукти са:
3 бр. зрели домати
1-2 скилидки чесън
1 с. л. дижонска горчица
1/4 чаша винен оцет
3/4 чаша зехтин
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Никак не е трудно да направите този дресинг. Следвате стъпките:
1. Разрежете доматите наполовина и издълбайте или изстискайте колкото се може повече от семките.
2. Нарежете доматите на по-малки парчета.
3. Добавете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка и кремообразна смес на висока скорост.
4. Опитайте дресинга и подправете със сол и черен пипер на вкус.