Тази яхния носи аромати на есента и леко ви приканва да си сипете чаша вино за компания.
Ако печете или варите тиква за сладкиш или супа, просто оставете част от нея за пюре и за тази яхния.
Омесете си пресен хляб - пшеничен или царевичен, и топнете голям залък в яхнията с тиква. Гарантираме, че ще ви хареса.
Съставки
- 2 бр. Дафинов лист
- 1 ч.л. Канела
- 2 с.л. Сол
- 1 ч.л. Смлян кимион
- 1 ч.ч. Бульон
- 200 г Боб консерва
- 600 г Тиква
- 2 бр. Зелени чушки
- 3 бр. Чесън
- 1 бр. Домат
- 1 глава Лук
- 900 г Свинско
- 1 ч.л. Чили
Начин на приготвяне
- 1. Поставете голяма тенджера върху котлона и сипете свинското месо, нарязано на малки парченца. Добавете нарязания лук, чушките, чесъна и доматите. Гответе, докато месото не стане крехко, а лукът - мек.
- 2. Изсипете тиквеното пюре (може да овкусите допълнително с 1 твърда, настъргана ябълка), боба и пилешкия бульон.
- 3. Добавете чилито, кимиона, солта, канелата и дафиновите листа. Разбъркайте добре.
- 4. Оставете да се готви още 30 минути на средно висока температура, като разбърквате от време на време.
- 5. Когато сипете от яхнията в купичка, може да гарнирате отгоре с пресен лук, кориандър (или пресен магданоз) и заквасена сметана.