Тази яхния носи аромати на есента и леко ви приканва да си сипете чаша вино за компания. 

Ако печете или варите тиква за сладкиш или супа, просто оставете част от нея за пюре и за тази яхния. 

Омесете си пресен хляб - пшеничен или царевичен, и топнете голям залък в яхнията с тиква. Гарантираме, че ще ви хареса. 

 

Съставки

  • 2 бр. Дафинов лист
  • 1 ч.л. Канела
  • 2 с.л. Сол
  • 1 ч.л. Смлян кимион
  • 1 ч.ч. Бульон
  • 200 г Боб консерва
  • 600 г Тиква
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 3 бр. Чесън
  • 1 бр. Домат
  • 1 глава Лук
  • 900 г Свинско
  • 1 ч.л. Чили

Начин на приготвяне

  • 1. Поставете голяма тенджера върху котлона и сипете свинското месо, нарязано на малки парченца. Добавете нарязания лук, чушките, чесъна и доматите. Гответе,  докато месото не стане крехко, а лукът - мек.
  • 2. Изсипете тиквеното пюре (може да овкусите допълнително с 1 твърда, настъргана ябълка), боба и пилешкия бульон.
  • 3. Добавете чилито, кимиона, солта, канелата и дафиновите листа. Разбъркайте добре.
  • 4. Оставете да се готви още 30 минути на средно висока температура, като разбърквате от време на време. 
  • 5. Когато сипете от яхнията в купичка, може да гарнирате отгоре с пресен лук, кориандър (или пресен магданоз) и заквасена сметана.