Заповядайте няколко уханни и апетитни блюда, които ще доставят есенна радост на небцето и душата:

Суфле от тиква

Продукти:
100 г сирене
2 резена тиква
1 с.л. захар
1 жълтък
2 белтъка
1 ч.л. грис
½ ч.л. бакпулвер
есенция

Приготвяне:
Намачкайте добре сиренето. Към него прибавете на струя грис, а след това – бакпулвер. Жълтъкът, добре разбит със захарта, се прибавя след около 1 час. Тиквата, нарязана на тънки парчета, задушете леко с малко вода и захар и прибавете към общата смес. Повторно разбъркайте добре всичко. След това внимателно добавете белтъците, разбити на сняг. Изсипете сместа в намазана форма, загладете с масло и печете на водна баня около ½ час.