Тиквата е твърде вкуснa, за да се приготвя само печена. Предлагаме ви чудеснаи лесна рецепта за тиквен пай, която може да разнообразявате по желание. Отгоре паят може да се декорира с различни детайли и формички от тестото или са се шприцова сметана.
От продуктите може да направите 2 пая във форма с диаметър 20 см. Ако искате само един, намалете всички продукти наполовина.
Необходимите продукти за пълнеж са:
2 ч. ч. пюре от добре сварена и пасирана тиква
2 яйца
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч. л. джинджифил
1/4 ч.л. карамфил
375 мл кондензирано мляко
1 ч. ч. захар
2 яйца
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч. л. джинджифил
1/4 ч.л. карамфил
375 мл кондензирано мляко
1 ч. ч. захар
Съставки
- 220 г Краве масло
- 1 с.л. Захар
- 4 г Сол
- 350 г Брашно
- 100 мл Вода
Начин на приготвяне
- 1. Направете кладенче от брашното. В дупката нарежете маслото, сипете солта и захарта. Добавете ледената вода и замесете тесто. Оформете на две еднакви по размер топки.
- 2. Завийте в свежо домакинско фолио и оставете за около 1 час в хладилника.
- 3. Разточете и оформете на две кори и сложете в в 2 еднакви тавички за пай с диаметър 20 см.
- 4. Всички продукти за пълнежа се смесват.
- 5. Фурната се загрява на 220 С.
- 6. Сместа се изсипва във формите. Пече се 15 минути на 220 градуса, след това се намалява на 180 С за около 40 минути.
- 7. След като изстине паят може да се декорира със сметана.