От кога не сте вкусвали подобно традиционно ястие? Оставете съвременната кухня настрана...
...отделете време, за да се насладите на ароматите и вкусовете на традиционната българска кухня.
Съставки
- 1/2 връзка Копър
- 2 с.л. Олио
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 с.л. Брашно
- 3 бр. Домати
- 2 бр. Моркови
- 1 бр. Глава лук
- 300 г Зелен грах
- 4 скилидки Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и морковите се задушават в мазнината и малковода.
- 2. Прибавят се доматите и сместа се задушава, докатотечността се изпари.
- 3. Слагат се брашното, червеният пипер, грахът инарязаният на ситно чесън. Долива се гореща вода.
- 4. Ястието се подсолява и се оставя да ври 10-15минути. След отстраняването му от огъня се поръсва с нарязания копър.