От кога не сте вкусвали подобно традиционно ястие? Оставете съвременната кухня настрана...

...отделете време, за да се насладите на ароматите и вкусовете на традиционната българска кухня. 

Съставки

  • 1/2 връзка Копър
  • 2 с.л. Олио
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 с.л. Брашно
  • 3 бр. Домати
  • 2 бр. Моркови
  • 1 бр. Глава лук
  • 300 г Зелен грах
  • 4 скилидки Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и морковите се задушават в мазнината и малковода. 
  • 2. Прибавят се доматите и сместа се задушава, докатотечността се изпари.
  • 3. Слагат се брашното, червеният пипер, грахът инарязаният на ситно чесън. Долива се гореща вода.
  • 4. Ястието се подсолява и се оставя да ври 10-15минути. След отстраняването му от огъня се поръсва с нарязания копър.