Сочна италианска салата, която съвсем спокойно може да се превърне и в основно ястие за тези, които си падат по крехкото пиленце и неустоимата моцарела.
Съставки
- 5 с.л. Зехтин
- 2 филии Хляб
- 1 бр. Зелена салата
- 4 бр. Печени червени чушки
- 100 г Черни маслини
- 100 г Зелени маслини
- 150 г Сирене Моцарела
- 200 г Пилешки гърди
- 2 с.л. Ябълков оцет
- 1 ч.л. Горчица
- 1 ч.л. Пчелен мед
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Пилешките гърди трябва да са без кожа, за да не са прекалено мазни - нарязват се на жулиени, запичат се на грил тиган и леко се запържват с няколко капки мазнина в тефлонов тиган. Овкусяват се със смлян черен пипер.
- 2. Изпеченото на грил пилешко месо се нарязва на малки хапки.
- 3. Филиите хляб се нарязват на кубчета и се слагат с намазана със зехтин тава. Кротоните се пекат около 5 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти.
- 4. За дресинга: смесват се медът, горчицата и ябълковият оцет и се разбиват до хомогенна смес и след това се добавят 2-3 с.л. зехтин.
- 5. Нарязаното на хапки пилешко се слага в голяма купа, покрива се с останалите съставки и салатата се залива с дресинга.