В големите супермаркети се предлага замразено мохито, както и други алкохолни коктейли. Ако сте ги опитвали, знаете, чe основно са съставени от оцветители, някакъв алкохол и вода. Е, за да пиете истинска замразена "Mаргарита", ще трябва да си я направите сами.
Има три основни неща, които трябва да вземете предвид, за да се насладите на коктейла си до последната му глътка.
#1 Използвайте качествен алкохол.
#2 Трябва ви добър пасатор.
#3 Използвайте замразен концентрат от плодове (чист натурален сок, без захар).
Традиционната рецепта за "Маргарита" се състои от текила, сок от зелен лимон, портокалов ликьор и сол по ръбчето на чашата. Предлагаме ви три рецепти, в които да откриете своята най-добра замразена "Маргарита".
Ледена "Маргарита" с лайм
Пригответе сместа за коктейла и я оставете във фризера най-малко 8 часа преди сервиране. Алкохолът няма да позволи да замръзне, но ще бъде идеално ледена. Съставките за три чаши са: 120 мл текила, 60 мл ликьор, 75 мл лимонов сок и сок от 4-5 изстискани лайма (120 мл).
Как да си я направите?
Извадете ледената смес от фризера и я изсипете в пасатора с около три чаши лед. Пасирайте хубаво, докато не получите гладка смес и сервирайте веднага.
Сладка "Маргарита"
Трябва ви гъст плодов сироп, сок от липа, много лед и свежи съставки, наподобяващи класическия коктейл. Отнема около 5 минути да го приготвите, а пиенето е по-дълго от обикновената "Маргарита", заради ледената каша.
Как да я напарвите?
Сипете сол е широка чиния. Втрийте ръбче от зелен лимон около ръба на чашата и после я похлупете върху солта, за да полепне. Смесете текила, сок от липа, плодов сироп (по избор) и добавете леда. Ако ви е твърде сладко, разредете с лимонада. Добавяйте лед в пасатора, докато не получите алкохолна каша. Готови сте!
Прасковена маргарита
Прасковения нектар е най-подходящ за тази рецепта, а вместо сол се използва джинджифилова захар. Пригответе си и поне две чаши лед, портокалов сок, малко лимонов сок и разбира се – текила.
Как да си направите?
Добавете всички съставки в миксера, освен захарта. Пасирайте много хубаво. Навлажнете ръба на чашата с лимоновия сок (може просто да го изтискате над нея) и я потопете с ръба надолу в джинджифиловата захар.
Декорирайте чашите със свежи плодове по избор и нека топлите вечери с приятели започнат!