Лесни за приготвяне и мнооого, много вкусни.

Съставки

  • 2 с.л. Зехтин
  • 400 г Паста пане
  • 500 г Пилешки бутчета
  • 800 мл Прясно мляко
  • 50 г Брашно
  • 80 г Краве масло
  • 100 г Спанак
  • 200 г Сирене Чедър
  • 50 г Пармезан
  • 1 с.л. Горчица
  • 50 г Хлебни трохи
  • 50 мл Бяло вино
  • 3-4 скилидки Чесън
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Пилето се разрязва. Овкусява се със сол и черен пипер. От всички страни се намазва с горчица и масло. Налива се виното и се добавят леко смачканите скилидки чесън заедно с обвивката.
  • 2. Пилето се слага в предварително загрята до 200 градуса фурна и се пече около 30 минути.
  • 3. Загрява се вода в голяма тенджера, посолява се и се сварява пастата според указанията на опаковката.
  • 4. Междувременно се настъргва сиренето и се слага в купа.
  • 5. Настъргва се и пармезанът, който се смесва с хлебните трохи.
  • 6. Сварената паста се отцежда, прехвърля се в голяма купа и се залива със зехтина.Разбърква се добре.
  • 7. Готовото пиле се изважда, като месото се отделя и нарязва на дребни парченца.
  • 8. За приготвянето на сос бешамел се загрява останалото масло с малко зехтин. Добавя се маслото и и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане. Налива се студеното мляко и се разбърква енергично. Посолява се и се подправя с черен пипер. Добавя се горчицата и отново се разбърква. Вари се до сгъстяване.
  • 9. Преди да се свали от огъня, се добавят сиренето чедър и почистеният спанак. Разбърква се, изчаква се, докато сиренето се разтопи, и се сваля от огъня.
  • 10. В купата с пастата се налива сосът, отделен при печенето на пилето, нарязаното пиле и соса бешамел. Разбърква се.
  • 11. Тавичката за печене се намаслява добре и се изсипва готовата смес.
  • 12. Подравнява се леко, поръсва се с хлебните трохи, смесени с пармезан, и равномерно се разпределея върху пастата.
  • 13. Полива се с малко зехтин и се пече в предварително загрята до 220 градуса фурна около 20 минути, докато сместа стегне леко, а отгоре коричката стане приятно хрупкава и златиста.