По този начин може да приготвяте пърлени люти чушки, карфиол, зеле, целина, моркови и всякаква шарена туршия. По желание могат да се сложат копър и чесън, които допълнително овкусяват.

Вместимостта на бурканите е 800 мл.

На всеки буркан се слагат по 2 аспирина. Може предварително да ги разтворите в хладка вода, или да ги сложите върху зеленчуците и да ги залеете с водата и цета. От течността той ще се разтвори. 

Ако искате туршията да е по-хрупкава, може да увеличите количеството захар.




Съставки

  • 500 мл Вода
  • 70 мл Оцет
  • 1 с.л. Захар
  • 1 с.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете зеленчуците на дребни парчета. Ако консервирате пърлени чушки, ги сложете в бурканите още топли. Притиснете с кълцалник (тлъчник).  
  • 2. Сложете оцета, солта и захарта. Най-отгоре сложете аспирина или предварително го разтворете във вода. Залейте с водата. 
  • 3. Затворете капачката и обърнете буркана надолу. Те трябва да престоят така до 5 дни.