С тази рецепта ви показваме колко бързо и лесно може да си направите здравословна вечеря.
Рибата се пече във фурна на най-високо ниво с вентилатор. Целта е топлата струя да достига до месото от долу на горе. Така то става равномерно изпечено, със златна коричка и светли ръбове.
Съставки
- 1 ч.л. Сол
- 2 с.л. Магданоз
- 2 скилидки Чесън
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Лимон
- 400 г Аспержи
- 1 кг Картоф
- 4 бр. Филе от сьомга
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сипете лимоновия сок, 1 супена лъжица масло, чесъна и магданоза в плитка, но достатъчно голяма тава, за да може да съберете в нея всички парчета сьомга и да ги разбъркате спокойно.
- 2. Поставете сьомгата в марината с кожата нагоре. Покрийте със свежо фолио и охладете за около 10 минути в хладилника.
- 3. Нарежете си няколко листа алуминиево фолио на парчета, по-големи от парчетата риба. Поставете картофите и аспержите върху тях и сложете останалото масло, нарязано на парченца. Поръсете със сол около ръбовете на листа за печене.
- 4. Поставете филетата от сьомга в средата на листа за печене с кожата надолу. Овкусете сьомгата със сол и черен пипер.
- 5. Изпечете в предварително загрята фурна от 6 до 8 минути. Общото време за готвене зависи от дебелината на парчетата сьомга.