Емблематичен местен специалитет.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Сода за хляб
  • 1 с.л. Олио
  • 100 мл Прясно мляко
  • 1 бр. Яйце
  • 280 г Брашно
  • 1 с.л. Олио
  • 2 с.л. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Млякото се смесва със содата, солта, яйцето, олиото и брашното и всичко се разбърква.
  • 2. Замесва се меко тесто и се оставя да почине 30 минути на стайна температура, поръсено с брашно и покрито с фолио за свежо съхранение.
  • 3. Разделя се на 6 топки.
  • 4. Разточват се на тънки питки върху набрашнен плот.
  • 5. Пържат се до готовност в намазнен тиган с незалепващо покритие – една по една, от двете страни и когато са готови се покриват с кърпа. Тортилите се поднасят с плънка по избор.