Тази рецепта е за много бърза и вкусна вечеря. необходими са ви не повече от 10 минути, за да приготвите месото и около 2, за да затоплите хляба. Използват се тънки арабски питки, които може да откриете в магазините или да купите от местата, на които се предлагат дюнери. Затоплете го леко от двете страни в горещ тиган.
Основна съставка на рецептата е хумусът. В класическия си вариант се приготвя от сварен нахут, тахан и подправки. Съставките само се пасират, така че да се получи не много гъста паста. Как да си направите домашен хумус може да видите в няколко рецепти ТУК.
Съставки
- 1 кг Пилешки гърди
- 1 ч.л. Смлян кимион
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 с.л. Олио
- 3 бр. Краставици
- 1 бр. Домат
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 1/4 ч.ч. Магданоз
- 4 бр. Арабски питки
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете пилешкото месо с кимион, сол и черен пипер. Загрейте 1 с.л. олио в голям тиган. Добавете пилешката смес и гответе, като разбърквате от време на време, докато месото стане златисто. Отнема около 5 минути.
- 2. Нарежете краставиците и доматите и ги подредете в отделни купички. Смесете хумуса с киселото мляко в отделна купа.
- 3. Запечете питките на тиган по 1 минута от всяка страна.
- 4. Намажете малко хумус и кисело мляко върху хляба. След това разпръснете парченца месо, зеленчуци, прясно нарязан магданоз. По желание може да изстискате и лимонов сок, както и допълнително зехтин.