Кой е казал, че за да ядем вкусен хляб, трябва да ни заболят ръцете от месене?

Бавното втасване на този хляб с розмарин го прави пухкав и мек, без да влагате много усилия.

Съставки

  • 100 мл Зехтин
  • 1 бр. Лимонова кора
  • 2 с.л. Розмарин
  • 70 г Пчелен мед
  • 25 г Прясна мая
  • 500 г Брашно
  • 1 ч.л. Морска сол

Начин на приготвяне

  • 1. Разтворете маята в 250 мл хладка вода. 
  • 2. Добавете 100 г от брашното и оставете да шупне за около 30 минути.
  • 3. Сипете зехтина и останалата част от брашното. 
  • 4. Настържете лимоновата кора. Овкусете със сол и мед. Разбъркайте и оставете да престои 3 часа.
  • 5. Сипете тестото във форма за печене и оставете за още 30 минути, като покриете с кърпа.
  • 6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.