Кой е казал, че за да ядем вкусен хляб, трябва да ни заболят ръцете от месене?
Бавното втасване на този хляб с розмарин го прави пухкав и мек, без да влагате много усилия.
Съставки
- 100 мл Зехтин
- 1 бр. Лимонова кора
- 2 с.л. Розмарин
- 70 г Пчелен мед
- 25 г Прясна мая
- 500 г Брашно
- 1 ч.л. Морска сол
Начин на приготвяне
- 1. Разтворете маята в 250 мл хладка вода.
- 2. Добавете 100 г от брашното и оставете да шупне за около 30 минути.
- 3. Сипете зехтина и останалата част от брашното.
- 4. Настържете лимоновата кора. Овкусете със сол и мед. Разбъркайте и оставете да престои 3 часа.
- 5. Сипете тестото във форма за печене и оставете за още 30 минути, като покриете с кърпа.
- 6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.