Докато е топъл се поръсва с бялото сирене чедър и няколко щипки черен пипер.
Съставки
- 1/4 с.л. Черен пипер
- 1 ч.ч. Лека майонеза
- 1 ч.ч. Квасена сметана
- 2 скилидки Чесън
- 2 ч.ч. Сирене Чедър
- 1/4 ч.ч. Зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. Пармезан
- 1 бр. Червена чушка
- 1/2 глава Червен лук
- 1 глава Броколи
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 180 градуса.
- 2. Смесват се нарязаните броколи, лук и чушка в тавата.
- 3. Посипват се с половината от настъргания пармезан.
- 4. Заливат се с ¼ чаша зеленчуков бульон, добавя се смачканият и накълцан чесън и се разбърква добре.
- 5. Пече се около 30 минути и се добавя сметаната, майонезата и останалата част от сиренето пармезан. Запича се още няколко минути, докато се разтопи.
- 6. След като тавичката се извади от фурната, се настъргва отгоре бялото сирене чедър и се овкусява с черния пипер.