Докато е топъл се поръсва с бялото сирене чедър и няколко щипки черен пипер.

Съставки

  • 1/4 с.л. Черен пипер
  • 1 ч.ч. Лека майонеза
  • 1 ч.ч. Квасена сметана
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 ч.ч. Сирене Чедър
  • 1/4 ч.ч. Зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1 бр. Червена чушка
  • 1/2 глава Червен лук
  • 1 глава Броколи

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява до 180 градуса.
  • 2. Смесват се нарязаните броколи, лук и чушка в тавата.
  • 3. Посипват се с половината от настъргания пармезан.
  • 4. Заливат се с ¼ чаша зеленчуков бульон, добавя се смачканият и накълцан чесън и се разбърква добре.
  • 5. Пече се около 30 минути и се добавя сметаната, майонезата и останалата част от сиренето пармезан. Запича се още няколко минути, докато се разтопи.
  • 6. След като тавичката се извади от фурната, се настъргва отгоре бялото сирене чедър и се овкусява с черния пипер.