След охлаждане курабийките придобиват невероятен хрупкав чар и нежно фъстъчено ухание. Рецептата е за около 20 курабийки.

Съставки

  • 1 ч.л. Канела
  • 2 с.л. Прясно мляко
  • 1 ч.ч. Пудра захар
  • 1 бр. Яйце
  • 2 с.л. Фъстъчено масло
  • 2 ч.ч. Брашно
  • 1/2 ч.ч. Печен фъстък
  • 125 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Двата вида масло се смесва със захарта и канелата, добавят се яйцето, млякото, фъстъците, шоколадовите пръчици и накрая брашното.
  • 2. Полученото тесто се разделя на 3 части. Всяко парче се оформя на фитил, завиват се във фолио за свежо съхранение и се оставят в камерата за 1 час.
  • 3. След това сместа се нарязва с остър нож на кръгчета и се нареждат на малко разстояние едно от друго върху застлана с хартия за печене или намаслена тава.
  • 4. Така оформените курабийки се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна.