След охлаждане курабийките придобиват невероятен хрупкав чар и нежно фъстъчено ухание. Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 1 ч.л. Канела
- 2 с.л. Прясно мляко
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 1 бр. Яйце
- 2 с.л. Фъстъчено масло
- 2 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.ч. Печен фъстък
- 125 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Двата вида масло се смесва със захарта и канелата, добавят се яйцето, млякото, фъстъците, шоколадовите пръчици и накрая брашното.
- 2. Полученото тесто се разделя на 3 части. Всяко парче се оформя на фитил, завиват се във фолио за свежо съхранение и се оставят в камерата за 1 час.
- 3. След това сместа се нарязва с остър нож на кръгчета и се нареждат на малко разстояние едно от друго върху застлана с хартия за печене или намаслена тава.
- 4. Така оформените курабийки се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна.