Рибата барбун е дребна и вкусна. Наричат я още султанка, червен милет и е една от най-красивите риби, обитаващи Черно море. Тази рецепта, разбира се, може да изпълните и с друг вид риба, която е средно голяма - сафрид или хамсия.
От оцета в злаивката месото на рибата става меко, затова ако искате хрупкавост, хапнете веднаха след като сте я изпържили. Може допълнително да овкусите със зелени подправки - джоджен или копър.
Съставки
- 10 бр. Барбун
- 7 скилидки Чесън
- 4 стебла Розмарин
- 1 ч.ч. Олио
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.ч. Оцет
Начин на приготвяне
- 1. Рибата се измива и подсушава върху кухненска хартия. Пържи в олио до златисто.
- 2. В същото олио се запържва чесъна и розмарина. Когато са почти готови, се добавя оцета.
- 3. Рибата се залива с тази смес.
- 4. Поставя се в съд с капак. Може да издържи до 2 седмици.