Рибата барбун е дребна и вкусна. Наричат я още султанка, червен милет и е една от най-красивите риби, обитаващи Черно море. Тази рецепта, разбира се, може да изпълните и с друг вид риба, която е средно голяма - сафрид или хамсия. 


От оцета в злаивката месото на рибата става меко, затова ако искате хрупкавост, хапнете веднаха след като сте я изпържили. Може допълнително да овкусите със зелени подправки - джоджен или копър. 

 

Съставки

  • 10 бр. Барбун
  • 7 скилидки Чесън
  • 4 стебла Розмарин
  • 1 ч.ч. Олио
  • 1 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.ч. Оцет

Начин на приготвяне

  • 1. Рибата се измива и подсушава върху кухненска хартия. Пържи в олио до златисто.
  • 2. В същото олио се запържва чесъна и розмарина. Когато са почти готови, се добавя оцета.
  • 3. Рибата се залива с тази смес. 
  • 4. Поставя се в съд с капак. Може да издържи до 2 седмици.