Тези бисквитки може да използвате за сутрешна закуска прясно или кисело мляко, за следобеден снак или за основа на чийзкейк.
Извадете маслото и яйцата поне 15 минути преди да готвите с тях, за да бъдат на стайна температура. Така маслото ще има достатъчно време да омекне. Ако го сложите твърдо в купата за разбиване, не само ще се смеси трудно, но и ще хвърчат парченца навън.
Ако нямате търпение да правите дупчици с клечка за зъби на всяка бисквитка, използвайте вилица. Направете по два бода на всеки квадрат.
Съставки
- 50 г Кафява захар
- 50 г Краве масло
- 100 г Бяло брашно
- 200 г Брашно тип \\\"Грахам\\\"
- 1 бр. Яйце
- 20 г Захар
- 70 г Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се разбива със захарта с миксер в дълбока купа. Когато се смесят добре, се чуква яйцето и се разбива още малко.
- 2. Добавете и меда и отново разбийте. Ако искате да се смеси по-лесно, може да го разтворите в малко хладка вода.
- 3. Двата вида брашно и содата се пресяват заедно. След това се добавят на части към тестото. Омесва се с ръка на меко тесто.
- 4. Върхи тънко набрашнен плот се разтила на кора с дебелина около 1 см. Нарязва се на квадрати. С клечка за зъби се правят дупки по цялата повърхност на биксвитката, за да не се надуе при печене. По четирите страни се правят свивки, отново с помощта на клечката за зъби.
- 5. Пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
- 6. Подреждат се върху решетка, за да се охладят.
- 7. При изваждането си са мекички, след като изстинат стават хрупкави.