На всички са ни познати моментите, в които не сме гладни, но искаме да хрупаме нещо. Когато ни се хапва сладко, всичко е наред, защото можем да си нарежем различни плодове на парченца. Когато искаме нещо солено обаче, изборите ни са значително по-ограничени. Можем да избираме между зеленчуци и между... зеленчуци. Вече не! Предлагаме ви тези здравословни крекери с вкус на сирене, които са идеален здравословен и диетичен заместител на вредния и калоричен чипс.
Съставки
- 300 г Овесени ядки
- 100 г Пармезан
- 100 г Белени слънчогледови семки
Начин на приготвяне
- 1. Изсипете овесените ядки в дълбока купа. Можете да използвате както фини, така и класически - всичко зависи от текстурата, която искате да постигнете. Добавете малко количество вода така, че ядките да се намокрят и слепят, но без да остава течност. Разбъркайте добре.
- 2. Към ядките добавете първо ригана, а след това слънчогледовото семе. Отново разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно. Накрая добавете и настъргания пармезан и смесете всички съставки добре. При нужда добавете още малко вода. Водата можете да замените с едно или две яйца.
- 3. Загрейте фурната на 180 градуса. Докато я чакате, оформете крекерите според желаната форма. Най-лесно ще ви бъде на топчета, като в случай, че искате да са хрупкави, ги направете по-плоски, а ако бленувате са мека солена бисквитка, ги оставете по-дебели.
- 4. Можете да ги хапвате на закуска, като междинно хранене или просто пред телевизора. С чаша мляко, кафе или чай, тези бисквитки са идеални и за вашите деца. Лесни за пренасяне и лесни за хапване.