Много вкусен и нежен бисквитен, ароматен крем с плодове!

Шоколадовият ликьор чудесно се комбинира с крушите. Използвайте сезонни плодове. Ако не обичате круши, може да ги замените с ябълки, грозде или сливи. Всички те чудесно се допълват с вкуса на шоколада.

 

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 50 г Захар
  • 50 г Брашно
  • 150 мл Сметана
  • 100 г Маскарпоне
  • 50 г Захар
  • 50 мл Шоколадов ликьор
  • 250 г Круши

Начин на приготвяне

  • 1. Първо се приготвят бисквитите, като за целта се смесват яйцето се разбива със захарта (50 г.)
  • 2. Добавя се брашното и се обърква тесто.
  • 3. Тавичка с размери 20×20 см се намазва с разтопено масло или олио и тестото се излива в нея. Пече се на 180 градуса с вентилатор в продължение на 10 минути. 
  • 4. Готовите бисквити се нарязват на кубчета.
  • 5. За крема се разбива захарта със сметаната, докато се сгъсти. 
  • 6. Добавете маскарпонето и разбъркайте с миксера на ниска скорост. 
  • 7. Накрая сипете шоколадовия ликьор и разбъркайте. 
  • 8. Нарежете крушите на малки парчета. 
  • 9. Кремът се прави във висока стъклена чаша, през чиито стени се виждат различните пластове. Реди се - крем, бисквити, крем, ягоди, крем, бисквити, крем. 
  • 10. Преди консумиране може леко да се охлади. Декорирайте с прясна мента, черен шоколад или карамелизирани ядки.