Много вкусен и нежен бисквитен, ароматен крем с плодове!
Шоколадовият ликьор чудесно се комбинира с крушите. Използвайте сезонни плодове. Ако не обичате круши, може да ги замените с ябълки, грозде или сливи. Всички те чудесно се допълват с вкуса на шоколада.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 50 г Захар
- 50 г Брашно
- 150 мл Сметана
- 100 г Маскарпоне
- 50 г Захар
- 50 мл Шоколадов ликьор
- 250 г Круши
Начин на приготвяне
- 1. Първо се приготвят бисквитите, като за целта се смесват яйцето се разбива със захарта (50 г.)
- 2. Добавя се брашното и се обърква тесто.
- 3. Тавичка с размери 20×20 см се намазва с разтопено масло или олио и тестото се излива в нея. Пече се на 180 градуса с вентилатор в продължение на 10 минути.
- 4. Готовите бисквити се нарязват на кубчета.
- 5. За крема се разбива захарта със сметаната, докато се сгъсти.
- 6. Добавете маскарпонето и разбъркайте с миксера на ниска скорост.
- 7. Накрая сипете шоколадовия ликьор и разбъркайте.
- 8. Нарежете крушите на малки парчета.
- 9. Кремът се прави във висока стъклена чаша, през чиито стени се виждат различните пластове. Реди се - крем, бисквити, крем, ягоди, крем, бисквити, крем.
- 10. Преди консумиране може леко да се охлади. Декорирайте с прясна мента, черен шоколад или карамелизирани ядки.