В Мексико предлагат тези чушки, пълнени с крем сирене или с пикантно кълцано месо с. Но в традиционната рецепта те нямат пълнеж. Яйченото тесто, което ги покрива, може да се смеси с царевично брашно, за да стане по-хрупкава панировката. Макар че често се сервира в доматен сос, сосовете могат да варират. За гарнитура се използва боб, ориз, аншоа или сварена паста на малки фигурки.
Съставки
- 1 глава Чесън
- 1 ч.ч. Вода
- 4 бр. Домати
- 1/2 ч.ч. Олио
- 2 с.л. Брашно
- 4 бр. Яйца
- 4 бр. Чушки
- 1 с.л. Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Изпечете чушките на скара или на котлон. След като страните им почернеят, ги приберете в найлонов плик за 10 минути, за да се задушат.
- 2. Извадете чушките от плика и ги обелете.
- 3. Отделете жълтъците от белтъците. Сипете белтъците в голяма купа и ги разбийте с миксер, докато удвоят обема си. Добавете яйчените жълтъци и брашното и разбъркайте, докато стане еднородна смес.
- 4. Сложете маслото в тиган и го загрейте на котлона, на средна температура. Потапяйте пълнените чушки в тестото от всички страни и след това ги изпържете до златистокафяво.
- 5. Сложете доматите и водата в малък съд и ги оставете да врат на средна температура. Гответе доматите, докато омекнат. След това добавете чесъна.
- 6. Добавете 1/4 чаша масло в тигана. Сипете брашното и разбъркайте. Когато се запече и стане златисто, добавете доматения сос. Оставете го да покъкри 5 минути.
- 7. Изсипете доматения сос върху чушките, поръсете с пресен магданоз или кориандър и сервирайте. Може да гарнирате с ориз или боб.