В Мексико предлагат тези чушки, пълнени с крем сирене или с пикантно кълцано месо с. Но в традиционната рецепта те нямат пълнеж. Яйченото тесто, което ги покрива, може да се смеси с царевично брашно, за да стане по-хрупкава панировката. Макар че често се сервира в доматен сос, сосовете могат да варират. За гарнитура се използва боб, ориз, аншоа или сварена паста на малки фигурки. 

 

 

 

 

Съставки

  • 1 глава Чесън
  • 1 ч.ч. Вода
  • 4 бр. Домати
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 2 с.л. Брашно
  • 4 бр. Яйца
  • 4 бр. Чушки
  • 1 с.л. Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Изпечете чушките на скара или на котлон. След като страните им почернеят, ги приберете в найлонов плик за 10 минути, за да се задушат. 
  • 2. Извадете чушките от плика и ги обелете. 
  • 3. Отделете жълтъците от белтъците. Сипете белтъците в голяма купа и ги разбийте с миксер, докато удвоят обема си. Добавете яйчените жълтъци и брашното и разбъркайте, докато стане еднородна смес. 
  • 4. Сложете маслото в тиган и го загрейте на котлона, на средна температура. Потапяйте  пълнените чушки в тестото от всички страни и след това ги изпържете до златистокафяво.

     

  • 5. Сложете доматите и водата в малък съд и ги оставете да врат на средна температура. Гответе доматите, докато омекнат. След това добавете чесъна. 
  • 6. Добавете 1/4 чаша масло в тигана. Сипете брашното и разбъркайте. Когато се запече и стане златисто, добавете доматения сос. Оставете го да покъкри 5 минути. 
  • 7. Изсипете доматения сос върху чушките, поръсете с пресен магданоз или кориандър и сервирайте. Може да гарнирате с ориз или боб.