Тази рецепта е лесна, продуктите й не са претенциозни и скъпи, а освен това се помни бързо - три от основните продукти са по 125 грама. 


Перфектният чийзкейк се прави с домашно изпечени бисквити, но ще се получи много вкусно и с един пакет от магазина, стига все пак да изберете качествени. Пълнозърнестите са за предпочитане, защото не са твърде сладки, същевременно са много хрупкави. 

 

За да се стегнат добре блатът и кремът, оставете чийзкейка за няколко часа (или цяла нощ) в хладилника. 

Съставки

  • 5 с.л. Пчелен мед
  • 250 г Сирене Рикота
  • 370 г Квасена сметана
  • 125 г Боровинки
  • 125 г Краве масло
  • 125 г Смлени бисквити
  • 25 г Черен шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Смелете бисквитите или ги счукайте, докато станат на фин прах. Разтопете маслото на котлона и постепенно го изсипете при бисквитите, като бъркате с лъжица. Трябва да се получат леко лепкави трохи.  
  • 2. Разстелете бисквитените трохи на дъното на форма с махащи се стени. Притиснете и пригладете отгоре с лъжица. 
  • 3. Смесете рикотата и заквасената сметана. Добавете меда и разбъркайте добре. Изсипете крема върху бисквитения блат и поставете в хладилника. Отгоре сложете капак или стреч фолио, за да не засъхва крема. 
  • 4. Преди сервиране украсете чийзкейка с пресни боровинки. Настържете шоколада на ситно ренде.