Тази рецепта е лесна, продуктите й не са претенциозни и скъпи, а освен това се помни бързо - три от основните продукти са по 125 грама.
Перфектният чийзкейк се прави с домашно изпечени бисквити, но ще се получи много вкусно и с един пакет от магазина, стига все пак да изберете качествени. Пълнозърнестите са за предпочитане, защото не са твърде сладки, същевременно са много хрупкави.
За да се стегнат добре блатът и кремът, оставете чийзкейка за няколко часа (или цяла нощ) в хладилника.
Съставки
- 5 с.л. Пчелен мед
- 250 г Сирене Рикота
- 370 г Квасена сметана
- 125 г Боровинки
- 125 г Краве масло
- 125 г Смлени бисквити
- 25 г Черен шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Смелете бисквитите или ги счукайте, докато станат на фин прах. Разтопете маслото на котлона и постепенно го изсипете при бисквитите, като бъркате с лъжица. Трябва да се получат леко лепкави трохи.
- 2. Разстелете бисквитените трохи на дъното на форма с махащи се стени. Притиснете и пригладете отгоре с лъжица.
- 3. Смесете рикотата и заквасената сметана. Добавете меда и разбъркайте добре. Изсипете крема върху бисквитения блат и поставете в хладилника. Отгоре сложете капак или стреч фолио, за да не засъхва крема.
- 4. Преди сервиране украсете чийзкейка с пресни боровинки. Настържете шоколада на ситно ренде.