Една далекоизточна рецепта от времето на Савската царица.
 

Съставки

  • 1 бр. Белтък
  • 150 г Сирене
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1 глава Лук
  • 4-5 стръка Босилек
  • 1 бр. Домат

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и месото се нарязват на ситно и леко се задушават за около 5 минути.
  • 2. Прибавя се нарязаният домат и сместа се запържва, докато водата се изпари. Подправя се на вкус.
  • 3. Разстила се тестото и се нарязва на равни правоъгълници. Във всеки от тях се слага от приготвената плънка, поръсва се със сирене и старателно се завива.
  • 4. Баницата се намазва с белтъка и се запича до златисто на умерен огън.