За да си приготвите едно наистина здравословно ястие, изберете кафяв ориз. Той е малко по-твърд и някои хора все се опасаяват, че е останал суров. Това обаче е просто една от особеностите на този вид ориз. 


Сиренето чедър от рецептата може да замените с добре узрял кашкавал. Важно е при запичането той да се разтопи добре и навсякъде, за да се получи хубава, златиста коричка. 






 

 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 4 с.л. Прясно мляко
  • 300 мл Зеленчуков бульон
  • 1 глава Лук
  • 1 глава Броколи
  • 2,5 ч.ч. Кафяв ориз
  • 1/2 ч.л. Чесън на прах
  • 1/2 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.ч. Сирене Чедър

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте броколито и го накъсайте на розички. Ако са по-големи, нарежете ги на парчета. 
  • 2. Сварете ориза в подсолена вода, докато омекне. 
  • 3. В купа смесете топлия варен ориз, с лук, бульона, млякото, солта, пипера, чесъна и червения пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре. Добавете броколито. 
  • 4. Настържете сиренето. 
  • 5. Намаслете дъното и стените на тавичка и изсипете сместа в нея. Отгоре поръсете с настърганото сирене.
  • 6. Печете на 190 градуса в продължение на 35 - 40 минути, докато сиренето започва да получава златистокафяв цвят.