За да си приготвите едно наистина здравословно ястие, изберете кафяв ориз. Той е малко по-твърд и някои хора все се опасаяват, че е останал суров. Това обаче е просто една от особеностите на този вид ориз.
Сиренето чедър от рецептата може да замените с добре узрял кашкавал. Важно е при запичането той да се разтопи добре и навсякъде, за да се получи хубава, златиста коричка.
Съставки
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Сол
- 4 с.л. Прясно мляко
- 300 мл Зеленчуков бульон
- 1 глава Лук
- 1 глава Броколи
- 2,5 ч.ч. Кафяв ориз
- 1/2 ч.л. Чесън на прах
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.ч. Сирене Чедър
Начин на приготвяне
- 1. Измийте броколито и го накъсайте на розички. Ако са по-големи, нарежете ги на парчета.
- 2. Сварете ориза в подсолена вода, докато омекне.
- 3. В купа смесете топлия варен ориз, с лук, бульона, млякото, солта, пипера, чесъна и червения пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре. Добавете броколито.
- 4. Настържете сиренето.
- 5. Намаслете дъното и стените на тавичка и изсипете сместа в нея. Отгоре поръсете с настърганото сирене.
- 6. Печете на 190 градуса в продължение на 35 - 40 минути, докато сиренето започва да получава златистокафяв цвят.