Тези бонбони са различни - те могат да бъдат предложени както за предястие, така и за десерт. Комбинират се с чаша вино, но и със следобеден чай. Подходящи са за всякакви партита и рождени дни, защото са с големината на коктейлни хапки и са чудесни за похапване между приятните разговори с приятели. Хрупкави са - особено по крайчетата, имат леката сладост на меда, а камамберът им придава плътен, млечно-солен вкус. 

Мед и сирене е класическа комбинация за любимителите на сладкото и соленото. По широчината на една кора за баница се подреждат 3 парчета сирене. 

 

Използвайте кухненски конец или такава връзка, която може да издържи печенето във фурна. Добре е да не е от изкуствена материя. 



Съставки

  • 4 бр. Кори за баница
  • 1 бр. Сирене Камамбер
  • 1 купичка Орех
  • 4 с.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете сиренето на парчета, колкото за една хапка - квадратчета със страна около 2 см. 
  • 2. Разстелете корите. По средата, по ширина ги срежете. 

     

  • 3. Подредете 4 парчета сирене на еднакво разстояние едно от друго. Върху всяко сиренце сложете по около 1/2 ч. л. мед и една орехова ядка. По ширината на една кора за баница могат да се разположат 3 сиренца. 
  • 4. Завийте кората на руло. С ножица отрежете между парчетата, така че от двете страни на сиренето да остане по малко от кората. 

     

  • 5. С кухненски конец (памучен, канап) пристегнете корите от двете страни, така че да се оформи бонбон, а сиренето да остане в средата. 

     

  • 6. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете 8-10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.