Техниката за ламиниране на бисквити с билки запазва листенцата с наситен и свеж зелен цвят. За целта трябва да се приготвят по специален начин, преди да бъдат поставени върху бисквитите. 


За бисквитите може да използвате тази рецепта - Тестото за маслени питки на леля Танче от Варвара.  Могат да се използват и сладки чаени бисквити. 



Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 3 стръка Босилек
  • 3 стръка Розмарин
  • 3 стрък Салвия
  • 3 стръка Мащерка

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте пресните билки. Откъснете внимателно листенцата им. 
  • 2. Бланширайте ги за 5-10 секунди в гореща вода. 
  • 3. След това веднага ги преместете в купа с вода и лед, за да спрете шоково готвенето. Това ще запази свежия им цвят.
  • 4. Подредете билките върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцедят. Отгоре ги застелете с друга салфетка и леко притиснете. Оставете да изсъхнат за 5 минути. 
  • 5. направете тестото за бисквите, подредете ги в тава върху хартия за печене и сложете в предварително загрята фурна. Малко преди да са съвсем готови ги извадите от фурната. Поставете листенцата, намажете с тънък слой разбито яйце и да продължите с печенето за кратко.