Имате непоносимост към глутена? Трябва стриктно да контролирате и следите за присъствието на глутен в състава на храните в дневното си меню? А толкова много обичате палачинки!
Поднасяме ви рецепта за безглутенови палачинки, които не само че по нищо не отстъпват на глутеновите такива, а дори са и още по-вкусни!
Съставки
- 1 ч.л. Бадемово масло
- 1 ч.л. Ванилов екстракт
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 3/4 ч.л. Фина морска сол
- 1 1/2 ч.л. Бакпулвер
- 1/4 ч.ч. Картофено нишесте
- 1/4 ч.ч. Бадемово брашно
- 1/4 ч.ч. Брашно от елда
- 1 3/4 ч.ч. Брашно сорго
- 1 ч.ч. Вода
- 2 бр. Яйца
- 4 с.л. Кокосово масло
- 1 с.л. Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. Тиганът се загрява на средна температура.
- 2. В голяма купа се смесват едновременно всички сухи съставки. Прави се кладенче в центъра и в него се добавят течните съставки. Всички съставки се разбъркват добре, до получаване на гладка еднородна смес.
- 3. Палачинките се изпържват и след като поизстинат се обливат с приготвеното сладко за плънка.