Имате непоносимост към глутена? Трябва стриктно да контролирате и следите за присъствието на глутен в състава на храните в дневното си меню? А толкова много обичате палачинки!

Поднасяме ви рецепта за безглутенови палачинки, които не само че по нищо не отстъпват на глутеновите такива, а дори са и още по-вкусни!

Съставки

  • 1 ч.л. Бадемово масло
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • 3/4 ч.л. Фина морска сол
  • 1 1/2 ч.л. Бакпулвер
  • 1/4 ч.ч. Картофено нишесте
  • 1/4 ч.ч. Бадемово брашно
  • 1/4 ч.ч. Брашно от елда
  • 1 3/4 ч.ч. Брашно сорго
  • 1 ч.ч. Вода
  • 2 бр. Яйца
  • 4 с.л. Кокосово масло
  • 1 с.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. Тиганът се загрява на средна температура.
  • 2. В голяма купа се смесват едновременно всички сухи съставки. Прави се кладенче в центъра и в него се добавят течните съставки. Всички съставки се разбъркват добре, до получаване на гладка еднородна смес.
  • 3. Палачинките се изпържват и след като поизстинат се обливат с приготвеното сладко за плънка.