Ако ви се хапва нещо бързо и вкусно, опитайте тази салата.
Съставки
- 2 бр. Пилешки гърди
- 50 г Сирене Горгонзола
- 50 г Кашу
- 30 г Сушени червени боровинки
- 1 връзка Бейби спанак
- 1 бр. Зелена салата
- 1 връзка Рукола
- 3 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 2 щипки Черен пипер
- 2 с.л. Сол
Начин на приготвяне
- 1. Почистете месото и овкусете със сол и черен пипер.
- 2. Загрейте грил тиган и изпечете месото за 4 минути от едната страна и около 3 до 4 от другата страна. Измийте листните зеленчуци и ги подсушете.
- 3. Загрейте малък тиган или касерола и запечете ядките кашу, за няколко минути като бъркате непрекъснато. Извадете в месото в чиния.
- 4. Пригответе дресинг от зехтин, басамов оцет и малко сол. Нарежете пилешките гърди на филийки.
- 5. Подредете салатата в голяма купа, полейте с малко дресинг и посолете. Сложете малко от ядките кашу и боровинките. Сложете месото. Сложете още от боровините и ядките и натрошете от сиренето. Полейте с още дресинг и поднесете.