Ако все още не сте опитвали този начин на приготвяне на краставички, сега му е времето. Цветът им остава ярко зелен, като на пресни, току-що откъснати, а самите краставички стават хрупкави и ароматни. Най-хубавото е, че за това не са ви нужни часове на подготовка и приготвяне. Всичко става много бързо.
Количеството е за половин килограм. Но ако искате да приготвите повече, просто сменете пропорциите.
Съставки
- 3 скилидки Чесън
- 1.2 с.л. Сол
- 500 г Краставици
- 2 с.л. Копър
Начин на приготвяне
- 1. Измийте краставичките и отрежете двата края.
- 2. Нарежете чесъна и копъра на ситно.
- 3. Сложете всичко в плик и добавете сол.
- 4. Затворете ципа на плика и разтръскайте енергично, така че всичко да се смеси. Ако ползвате найлонова торбичка, просто завържете дръжките й на възел.
- 5. Сложете в хладилника за 6 часа, като периодично разтръсквате.