Ако все още не сте опитвали този начин на приготвяне на краставички, сега му е времето. Цветът им остава ярко зелен, като на пресни, току-що откъснати, а самите краставички стават хрупкави и ароматни. Най-хубавото е, че за това не са ви нужни часове на подготовка и приготвяне. Всичко става много бързо. 

Количеството е за половин килограм. Но ако искате да приготвите повече, просто сменете пропорциите. 

 

 

Съставки

  • 3 скилидки Чесън
  • 1.2 с.л. Сол
  • 500 г Краставици
  • 2 с.л. Копър

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте краставичките и отрежете двата края. 
  • 2. Нарежете чесъна и копъра на ситно. 
  • 3. Сложете всичко в плик и добавете сол.
  • 4. Затворете ципа на плика и разтръскайте енергично, така че всичко да се смеси. Ако ползвате найлонова торбичка, просто завържете дръжките й на възел.
  • 5. Сложете в хладилника за 6 часа, като периодично разтръсквате.