Знаете ли, че така известният виенски шницел всъщност идва от Милано? Но това ястие толкова много допаднало на жителите на виена, че го превърнали в своя национална гордост. Приготвя се с филе или заден бут от телешко, на което се прави панировка от брашно, яйце и галета. Ние ви предлагаме по-лесния вариант, в който вместо месо се използва кайма. За плътност се добавят и картофи, а подправките ще свършат деликатната работа с овкусяването.
Съставки
- 250 г Кайма
- 1 ч.ч. Брашно
- 4 бр. Яйца
- 1 ч.л. Чубрица
- 1/2 ч.л. Сух джоджен
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 глава Червен лук
- 2 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Каймата се смесва с яйцата, лука, настърганите картофи, брашното, водата и подправките.
- 2. Всичко се омесва добре и се оставя да си почине и да поеме вкусове и аромати за 15 минути.
- 3. От получената каша се загребва с лъжица и се пържи в сгорещено олио.