Знаете ли, че така известният виенски шницел всъщност идва от Милано? Но това ястие толкова много допаднало на жителите на виена, че го превърнали в своя национална гордост. Приготвя се с филе или заден бут от телешко, на което се прави панировка от брашно, яйце и галета. Ние ви предлагаме по-лесния вариант, в който вместо месо се използва кайма. За плътност се добавят и картофи, а подправките ще свършат деликатната работа с овкусяването. 

Съставки

  • 250 г Кайма
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 4 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Чубрица
  • 1/2 ч.л. Сух джоджен
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 глава Червен лук
  • 2 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Каймата се смесва с яйцата, лука, настърганите картофи, брашното, водата и подправките. 
  • 2. Всичко се омесва добре и се оставя да си почине и да поеме вкусове и аромати за 15 минути. 
  • 3. От получената каша се загребва с лъжица и се пържи в сгорещено олио.