Този деликатес се сервира с гарнитура от пресни домати.

Съставки

  • 4 бр. Филе от сьомга
  • 100 мл Прясно мляко
  • 2-3 щипки Черен пипер
  • 20 г Краве масло
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Филета сьомга се задушават в половин пръст прясно мляко, докато променят цвета си.
  • 2. Отцеждат се и се запазва млякото. Филетата се оставят да изстинат малко и се намачкват с вилица.
  • 3. В средно голяма купа се рабиват яйцата, след което се добавят запазеното мляко, нарязаният пресен лук и няколко щипки смлян черен пипер.
  • 4. В голям тиган се разтопява маслото, добавят се яйцата и се запържват внимателно, като се бърка постоянно с дървена лъжица.
  • 5. Добавя се намачканата риба, разбърква се и се сервира с гарнитура от домати.