Този деликатес се сервира с гарнитура от пресни домати.
Съставки
- 4 бр. Филе от сьомга
- 100 мл Прясно мляко
- 2-3 щипки Черен пипер
- 20 г Краве масло
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Филета сьомга се задушават в половин пръст прясно мляко, докато променят цвета си.
- 2. Отцеждат се и се запазва млякото. Филетата се оставят да изстинат малко и се намачкват с вилица.
- 3. В средно голяма купа се рабиват яйцата, след което се добавят запазеното мляко, нарязаният пресен лук и няколко щипки смлян черен пипер.
- 4. В голям тиган се разтопява маслото, добавят се яйцата и се запържват внимателно, като се бърка постоянно с дървена лъжица.
- 5. Добавя се намачканата риба, разбърква се и се сервира с гарнитура от домати.