Ако искате нещо бързо и много засищащо за обяд или вечеря, но същевременно трябва да сложите нещо и в кутията на детето за училище, тези банички са чудесен вариант. В рецептата се използват готови кори, като всяка баничка се завива в две от тях. Поръсете обилно с пармезан и запечете, за да се получи вкусна и хрупкава, златиста коричка.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 2 л Чубрица
- 1 мл Черен пипер
- 1 мл Сол
- 1 мл Пармезан
- 6 к.ч. Олио
- 1 мл Кашкавал
- 1 мл Доматено пюре
- 1 мл Лук
- 1 мл Ориз
- 14 китки Кори за баница
Начин на приготвяне
- 1. Смесете каймата с яйцето, ориза, солта, чубрицата и черния пипер. Нарежете лука на ситно. Всичко това сложете в тиган с предварително сгорещено олио и оставете да се запържи. Бъркайте с дървена лъжица, за да се раздроби каймата на малки парченца.
- 2. Сипете 2 ч. ч. вода в ориза и оставете да поври, за да омекне оризът. Накрая сипете доматеното пюре. В топлата кайма сипете настъргания кашкавал и разбъркайте. От горещината той ще се стопи.
- 3. Разстелете корите и намажете с четка по цялата повърхност с олио. Сипете от сместа с кайма и разстелете по половината кора. завийте на руло по късата страна. Всяко руло разрежете на 4 равни парчета.
- 4. Подредете ги в намазнена с олио тавичка. Поръсете отгоре с настъргания пармезан. Печете за около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.