Лесен за сътворяване и умопомрачително вкусен!

Съставки

  • 1 бр. Жълтък
  • 120 г Брашно
  • 1 щипка Сол
  • 1 бр. Лимонова кора
  • 60 г Краве масло
  • 25 г Зелен грах
  • 4 с.л. Конфитюр
  • 3 бр. Банани
  • 4 с.л. Лимонов пудинг
  • 1 с.л. Лимоново желе
  • 2 бр. Яйца
  • 100г г Обезмаслена извара

Начин на приготвяне

  • 1. В купа се пресява брашното и се добавят пудрата захар, 1 щипка сол и настърганата кора на 1 лимон.
  • 2. Кравето масло се нарязва на бучки и се смесва с брашното. Бърка се докато се образуват трохи.
  • 3. Добавя се жълтъкът и се меси до получаване на еластично тестото.
  • 4. Оформя се на топка. Увива се в прозрачно фолио и се оставя на студено най-малко 30 минути.
  • 5. Фурната се загрява предварително на 200 градуса.
  • 6. Формата се намазва с масло. Тестото се разточва на тънко върху поръсена с брашно работна повърхност и се разстила във формата. Блатът се набожда многократно с вилица, след което се покрива с хартия за печене и върху нея се разпръсква шепа сухи грахови зърна.
  • 7. Пече се 10 минути като се намалява температурата на фурната на 180 градуса.
  • 8. Върху блата се разстила конфитюрът. Добавят се и бананите, нарязани по дължина.
  • 9. Смесват се лимоновият пудинг с лимоновото желе и се разбъркват с обезмаслената извара и двете яйца. Всичко се изсипва върху бананите.
  • 10. Пече се 30-35 минути. Оставя се да се охлади във формата върху решетка за сладкиши.