Лесен за сътворяване и умопомрачително вкусен!
Съставки
- 1 бр. Жълтък
- 120 г Брашно
- 1 щипка Сол
- 1 бр. Лимонова кора
- 60 г Краве масло
- 25 г Зелен грах
- 4 с.л. Конфитюр
- 3 бр. Банани
- 4 с.л. Лимонов пудинг
- 1 с.л. Лимоново желе
- 2 бр. Яйца
- 100г г Обезмаслена извара
Начин на приготвяне
- 1. В купа се пресява брашното и се добавят пудрата захар, 1 щипка сол и настърганата кора на 1 лимон.
- 2. Кравето масло се нарязва на бучки и се смесва с брашното. Бърка се докато се образуват трохи.
- 3. Добавя се жълтъкът и се меси до получаване на еластично тестото.
- 4. Оформя се на топка. Увива се в прозрачно фолио и се оставя на студено най-малко 30 минути.
- 5. Фурната се загрява предварително на 200 градуса.
- 6. Формата се намазва с масло. Тестото се разточва на тънко върху поръсена с брашно работна повърхност и се разстила във формата. Блатът се набожда многократно с вилица, след което се покрива с хартия за печене и върху нея се разпръсква шепа сухи грахови зърна.
- 7. Пече се 10 минути като се намалява температурата на фурната на 180 градуса.
- 8. Върху блата се разстила конфитюрът. Добавят се и бананите, нарязани по дължина.
- 9. Смесват се лимоновият пудинг с лимоновото желе и се разбъркват с обезмаслената извара и двете яйца. Всичко се изсипва върху бананите.
- 10. Пече се 30-35 минути. Оставя се да се охлади във формата върху решетка за сладкиши.