Няма друга такава супа - леко напомня за свежестта на таратора, но след овкусяването й е съвсем различна. Гостите ви трудно ще се досетят, че текстура е от сурови ядки, сигурни сме. 

 

Бадемовата супа е един приятен начин за разхлаждане на обяд в летните, горещи дни. Можете да я комбинирате със смокини или магданоз. 

Съставки

  • 1 ч.л. Хималайска сол
  • 1/2 скилидка Чесън
  • 1 1/2 ч.ч. Вода
  • 1/4 ч.ч. Киноа
  • 15 с.л. Зехтин
  • 100 г Белени бадеми

Начин на приготвяне

  • 1. Смелете 100 г. смелени бадеми, докато станат на трохички. Целта е да  получите "бадемово брашно".
  • 2. В голям пасатор смесете бадемовото брашно, зехтина, киноата (тя трябва да е сварена предварително), водата, чесъна и хималайската сол. Пасирайте, докато получите хомогенна бяла супа.
  • 3. Капнете няколко капчици бадемово масло преди сервиране и декорирайте с пресен магданоз или половин смокиня.