Няма друга такава супа - леко напомня за свежестта на таратора, но след овкусяването й е съвсем различна. Гостите ви трудно ще се досетят, че текстура е от сурови ядки, сигурни сме.
Бадемовата супа е един приятен начин за разхлаждане на обяд в летните, горещи дни. Можете да я комбинирате със смокини или магданоз.
Съставки
- 1 ч.л. Хималайска сол
- 1/2 скилидка Чесън
- 1 1/2 ч.ч. Вода
- 1/4 ч.ч. Киноа
- 15 с.л. Зехтин
- 100 г Белени бадеми
Начин на приготвяне
- 1. Смелете 100 г. смелени бадеми, докато станат на трохички. Целта е да получите "бадемово брашно".
- 2. В голям пасатор смесете бадемовото брашно, зехтина, киноата (тя трябва да е сварена предварително), водата, чесъна и хималайската сол. Пасирайте, докато получите хомогенна бяла супа.
- 3. Капнете няколко капчици бадемово масло преди сервиране и декорирайте с пресен магданоз или половин смокиня.