Маслена, богата, ароматна и перфектна за закуска или брънч. 

Допълнителните продукти, които са ви необходими за пълнеж и поръсване, са:


1 1/2 крем сирене 

1 глава нарязан на дребно лук
2 с.л. разтопено масло + допълнително за намазване на формата
2-4 с.л. микс от семена и подправки - сусам, маково семе, сушен лук, сол, чесън на прах


Нарежете готовия хляб на тънки филийки. Ще видите как крем сиренето се е разтопило между различните слове тесто. Вкусът на хляба е богат, а запечените подправки го правят още по-ароматен. 

Съставки

  • 1 с.л. Картофено нишесте
  • 2 ч.ч. Пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. Суха мая
  • 1 бр. Яйце
  • 1 ч.л. Сол
  • 3 с.л. Захар
  • 1/2 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 с.л. Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Разтопете маслото на котлона на ниска температура. Добавете млякото, захарта и солта. Разбъркайте, за да се смеси добре. Оставете сместа да изстине, след това я изсипете в голяма купа. 
  • 2. Добавете яйцето, маята, брашното и картофеното нишесте (може и да го пропуснете) и омесете на тесто. Премесете го за около 5 минути върху чиста, равна повърхност. Може да се използва и миксер за месене на тесто. Тестото трябва да е меко, но не лепкаво.
  • 3. Намажете дълбока купа с олио и поставете тестото в нея. Покрийте с памучна кърпа и оставете да втаса за около 90 минути на топло място.
  • 4. Докато тестото втасва, смесете крем сиренето с дребните парченца лук. 
  • 5. Когато тестото бухне, изсипете го върху чиста, равна повърхност и го разточете на кора с размери 50 x 30 см.  
  • 6. Размажете крем сиренето. използвайте шпатула или по-широк нож, за да стигнете навсякъде равномерно. 
  • 7. Нарежете тестото на 5 ленти, всяка от които дълга 30 см и широка 10 см.
  • 8. Подредете лентите една до друга с крем сиренето нагоре, след това ги нарежете на 6 парчета с размери 5/10 см.
  • 9. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за още 30 минути. 
  • 10. Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете тестото във форма за печене. Отгоре намажете с разтопено масло. поръсете с микса от семена. 
  • 11. Печете 30 минути, докато стане златистокафяво.
  • 12. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути, след това внимателно извадете от формата за печене. Сервирайте, докато хлябът е още топъл.