Здравословна и едновременно с това адски ароматна.

Съставки

  • 1 ч.ч. Булгур
  • 2 ч.ч. Вода
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Домати
  • 2-3 с.л. Лимонов сок
  • 2-3 стръка Джоджен
  • 1 щипка Сол
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 връзки Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Булгурът се накисва във вода за 1 час. Отцежда се и се поставя в голяма купа.
  • 2. Лукът се нарязва на ситно заедно с доматите и се прибавят към булгура.
  • 3. Овкусява се със сока на 1 лимон, джоджен, сол и зехтин на вкус.
  • 4. Овкусеният булгур се оставя да престои около час.
  • 5. Към него се добавят двете връзки ситно нарязан магданоз.