Здравословна и едновременно с това адски ароматна.
Съставки
- 1 ч.ч. Булгур
- 2 ч.ч. Вода
- 1 глава Лук
- 2 бр. Домати
- 2-3 с.л. Лимонов сок
- 2-3 стръка Джоджен
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 2 връзки Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Булгурът се накисва във вода за 1 час. Отцежда се и се поставя в голяма купа.
- 2. Лукът се нарязва на ситно заедно с доматите и се прибавят към булгура.
- 3. Овкусява се със сока на 1 лимон, джоджен, сол и зехтин на вкус.
- 4. Овкусеният булгур се оставя да престои около час.
- 5. Към него се добавят двете връзки ситно нарязан магданоз.