Да подходим различно към агнешкото месо.
Съставки
- 1 кг Агнешко месо
- 2 к.ч. Краве масло
- 1 кг Кисело мляко
- 8 бр. Яйца
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Агнешкото месо от плешка се нарязва на 6 порции.
- 2. Парчетата се поставят в гювеч с капак или в тавичка, която може да бъде покрита с алуминиево фолио.
- 3. Месото в съда се залива с равни части вода и масло, захлупва се и се пече в умерена фурна.
- 4. Изпеченото месо се изважда и се слага в друг съд.
- 5. В соса от печеното внимателно се налива разбитото заедно с яйцата и леко затоплено кисело мляко. Всичко се посолява на вкус и се разбърква.
- 6. Съдът се връща във фурната и се пече без капак, докато се сгъсти.
- 7. След това в соса се слага печеното месо и ястието се допича без капак за 10 минути.