Вкусна рецепта, предоставена от мама Бояна и Енислав Велкови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 бр. Агнешки котлети
- 2 бр. Домати
- 2 бр. Тиквички
- 200 г Нахут
- 2 бр. Моркови
- 150 г Булгур
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете котлетите със сол, черен пипер и розмарин.
- 2. Изпържете ги в тиган с олио, под капак.
- 3. Когато са готови ги извадете от тигана.
- 4. Обелете доматите и тиквичката и ги нарежете на ситно, а морковите на лентички. Сложете ги в купа за салата.
- 5. Добавете наситнените чесън и магданоз.
- 6. Подправете с кориандър, сол и зехтин.
- 7. Булгура залейте с топла вода и оставете да я поеме /Ако е арабски няма нужда от варене.
- 8. Ако е български го сварете в подсолена вода, когато е готов го измийте със студена вода и го сложете в купата/.
- 9. Прибавете нахута и хубаво разбъркайте.
- 10. Сервирайте котлетчетата, гарнирани със салатата от булгур.