Вкусна рецепта, предоставена от мама Бояна и Енислав Велкови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 бр. Агнешки котлети
  • 2 бр. Домати
  • 2 бр. Тиквички
  • 200 г Нахут
  • 2 бр. Моркови
  • 150 г Булгур

Начин на приготвяне

  • 1. Овкусете котлетите със сол, черен пипер и розмарин.
  • 2. Изпържете ги в тиган с олио, под капак.
  • 3. Когато са готови ги извадете от тигана.
  • 4. Обелете доматите и тиквичката и ги нарежете на ситно, а морковите на лентички. Сложете ги в купа за салата.
  • 5. Добавете наситнените чесън и магданоз.
  • 6. Подправете с кориандър, сол и зехтин.
  • 7. Булгура залейте с топла вода и оставете да я поеме /Ако е арабски няма нужда от варене. 
  • 8. Ако е български го сварете в подсолена вода, когато е готов го измийте със студена вода и го сложете в купата/.
  • 9. Прибавете нахута и хубаво разбъркайте.
  • 10. Сервирайте котлетчетата, гарнирани със салатата от булгур.