82-годишната датска кралица попадна тези дни в новинарския поток, тъй като влезе в болница за операция, свързана с болките в гърба й. В този труден момент, който ще бъде последван и от рехабилитация, до нея ще бъде най-големият й син и престолонаследник, принц Фредерик, както и съпругата му принцеса Мери.

Снимка: Getty Images

За съжаление, съпругът на кралица Маргрете, принц Хенрик, няма да може да я подкрепя, защото почина на 13 февруари 2018 г. Техният брак продължи впечатляващите 51 години, а годежният пръстен на Маргрете е един от най-скъпите в историята на монархическите фамилии.

Снимка: Getty Images

Бижутери коментират пред списание HELLO!, че цената на пръстена е около 750 000 долара.

„Бижуто се състои от два масивни диаманта, като всеки от тях е между 6 и 8 карата, така че пръстенът наистина е много ценен”, анализират специалистите.

Снимка: Getty Images

Повечето кралски годежни пръстени са с един диамант, разположен централно, така че и по този признак бижуто на датската кралица е уникално. Двата диаманта всъщност символизират влюбената двойка, която влиза в брачен съюз.

Снимка: Getty Images

Кралица Маргрете и френския дипломат Хенрик се женят през юни 1967 г. Пръстенът е закупен от прочутата френска бижутерска къща Van Cleef and Arpels.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images