Датският кралски двор днес празнува 10-ия рожден ден на близнаците принц Винсент и принцеса Жозефин. Те са най-малките деца на престолонаследника на трона принц Фредерик и съпругата му Мери, които се радват още на 15-годишния Кристиан и на 13-годишната Изабела.

Новата фотосесия на близнаците предизвика възхитителни коментари в "Инстаграм", където потребителите коментират как момченцето и момиченцето са копия съответно на баща си и майка си.

Студийните снимки ни показват принц Винсент (който е роден с 26 минути по-рано от сестра си) с бяла риза, докато принцеса Жозефин е с жълт костюм от две части и златиста панделка в косите.

Близнаците се родиха на 8 януари 2011 г. и бяха кръстени на 14 април същата година.

В началото на декември цялото семейство на 52-годишния принц Фредерик бе поставено под карантина, тъй като синът им принц Кристиан даде положителен резултат при тестване за коронавирус.

В началото на тази седмица датският кралски двор съобщи, че кралица Маргрете Втора е била ваксинирана за COVID-19. Това прави 80-годишната Маргрете първия европейски монарх, на който е поставена новата ваксина.