Тази година Дария Николова ще бъде ученичка в четвърти клас в софийско училище. Всеки ден слага в раницата си нужното, за да може да учи.

За щастие повечето тежки учебници, помагала и други необходими материали могат да бъдат оставени в шкафчетата, с които училището разполага.

Снимка: Евгений Милов

Какво носи в раницата си тя ни показа в рубриката "В чантата на..."

"В трети клас по български имахме 4 тетрадки - за работа в клас, за домашна работа, за развитие на речта и за диктовки."

Освен учебници, тетрадки и помагала, в чантата си ученичката трябва да носи и екип за спорт, който включва бяла тениска, черен клин и маратонки.

Снимка: Евгений Милов

В раницата й винаги има място и за предмети, които просто радват окото или са специални  - "бележка от най-добрата ми приятелка", "розово лепило - ненужно, но хубаво" и други. 

Снимка: Евгений Милов

Има и още нещо, без което ученическата раница няма да е пълна.  

"Понякога си нося обяд в кутия, защото в стола храната не е хубава. Нещо, което не харесвам най-много, са спагетите - с топено сирене и салам. Дават ни закуска в училище, но тя е гадна!" 

Снимка: Евгений Милов

Какво още носят учениците в раниците си - вижте във видеото. 

Направихме експеримент - колко точно тежи ученическата раница. Вижте и какви са предположенията на хората по темата в нашата анкета.