"Мамо, обичам те! Пожелавам ти да се върнеш с корона!" - с този надпис и специална рисунка дъщерята на Манита Вартан я изпраща за участието й на конкурса "Мисис Европа". 

Заминава за там със 7 куфара, всеки от тях пълен с рокли и специални сувенири за останалите участнички. Като гост в рубриката ни "В чантата на..." Манита обаче може да ни покаже само какво носи в една малка дамска чанта. 

Снимка: Евгений Милов

"Всяка мис постоянно рови в телефона си. Моята батерия издържа около поовин ден най-много" - споделя тя, докато изважда външно зарядно. 

Тя е популярна сред българи и арменци по света като българската Ким Кардашиян. Дали предпочита червило, или черпак - вижте във видеото. 

И ако да извади фондьотен и два гланца от чантата си е очаквано, съвсем неочаквано тя ни изненадва и с дялан арменски кръст. 

Специалният за нея свещен предмен е направен от дърво. "Пази ме. Нося го навсякъде с мен, където ходя!" - споделя ни тя. 

Ечмиадзинската катедрала (на арменски: Էջմիածնի Մայր տաճար) е главната катедрала на Арменската апостолическа църква. Намира се в град Вахаршапат, днес Ечмиадзин, Армения. Според учените това е първата катедрала, построена в древна Армения и е смятана за най-древната катедрала в света.

Снимка: Евгений Милов

Кой е любимият й парфюм и защо носи винаги флашка в чантата си - вижте във видеото. 

Като тийнейджър е работила за две модни агенции, но решава да наблегне на образованието си. Печели конкурса за "Мисис България" 2022, който я отвежда и на "Мисис Европа". Как минава нощта й преди конкурса за "Мисис България", какво я вълнува и била ли е неспокойна - вижте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Какво ни сподели за роклята от 100 метра плат и важната тема за домашното насилие на конкурса - гледайте в подкаста "Малки разговори". 

Още интересно видеосъдържание гледайте на LADYZONETV.