Сигурно сте срещали странни тенденции през изминалата година, но 2019-а определено не иска да изостава и влиза с гигантска стъпка.

Тези чанти определено могат да ви превърнат в извънгабаритно същество и не препоръчваме да се возите с тях в градския транспорт, защото един допълнителен билет няма да ви е достатъчен. 

Те са произведени от CWF и набират светкавична популярност в Япония и се предлагат в японския онлайн магазин на Plywood. Раниците са наречени "Backpacker's Closet" и според марката са идеални за къмпинг или за съхраняване на дрехи, пише британския "Сън".

А нашият съвет е, ако ще ги използвате за къмпинг, изобщо да не мислите за палатка.

Снимка: http://www.plywood.jp

Идеята на производителите е раниците да могат да се използват и като алтернативен гардероб - достатъчно големи са и за това - 180 л и 100 см. Можете да избирате между три цвята: бежово, маслиново и черно. Естествено, те са по-скъпи от стандартните раници и се оценяват на около 190 долара и то без доставката от Япония.

Снимка: http://www.plywood.jp

Докато някои хора избират да използват раницата си като втори гардероб или за съхранение, от марката казват, че всъщност раниците могат да се използват и по предназначение. Добавена е трета, средна каишка, за да се намали напрежението върху гърба и раменете. Има и уплътнение за допълнителен комфорт.

Снимка: http://www.plywood.jp

Учудващо, но явно доста хора не се притесняват от огромните размери на раницата. Тя е изключително популярна в интернет, като най-търсен е песъчливо-бежовият цвят и именно той вече е разпродаден. В сайта се очаква презареждане, а ние не можем да повярваме, колко хора биха си взели подобен преносим гардероб.

Вероятно това е чудесна възможност за хората, които живеят като номади, но решите ли да си вземете подобна раница, определено ще привлечете погледите на минувачите.