9 август е втората неделя от програмата на фестивала "София диша", която ще бъде посветена на визуалните изкуства. Ще се проведе на ул. "Пиротска" от 16.00 до 22.00 часа. Една от най-старите улици в София ще се превърне в сцена на визуалните изкуства и тяхното непосредствено представяне от български и чуждестранни съвременни артисти. Ще има също танци и музика от млади артисти от 10 различни националности. 

Създателите на LinguCards – познатите двуезични илюстрации на поговорки с едно и също значение в различните езици, са подготвили игра и работилница за илюстрация на любима поговорка и конкурс за най-оригинална поговорка.

Проектът "София за малчуганите" е голяма рисувана карта на София, с размер за оцветяване 70 x 100 см., която всяко дете ще може да оцвети, както и ще открие своите любими забележителности.

На ул. "Пиротска" ще бъдат представени илюстрации, рисувани върху хартия с акрилни маркери и туш, както и създаването на ръчно изработени чрез фотографската техника от ХІХ век – циантопия – картини, чанти, фотограми и картички. Художници и приложници ще покажат процесите по създаване на графика (линогравюра) и също ще може да се наблюдава изработване на пясъчна мандала. За почитателите на комиските Ко-миксер са подготвили срещи с автори и художници, познати от изданията им.

Престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства ще бъдат забранени, както следва тук>>>.