Лятото е сезонът, който изписва по календарите ни десетки събития. От партита до сватби всеки повод ни изправя пред гардероба, където търсим правилния тоалет. Все едно се опитваме да излезем от заплетен лабиринт, се лутаме из понякога десетките рокли по закачалките. А дори когато си набележим една, се впускаме в търсене на аксесоари и обувки към нея. Ето защо нашият Летен гид е тук, за да ви помогне.

1. Плажна сватба

Започваме с безгрижните плажни сватби, на които специален диджей е морето. Роклите, които избираме за такъв повод, е важно да бъдат от феерични и леки материи. Не е добра идея да заложиш на прекалено къса рокля, защото морския бриз може да ти причини доста неудобни моменти.

Всеки обича белите летни тоалети, но когато си гост на сватба, това е ТАБУ! Друга често срещана грешка е избора на тъмни и тежки цветове. Избирай пастелни цветове. Ако се чудиш какъв десен да избереш, то заложи на флоралните мотиви и нежни принтове. Многопластовите рокли от леки материи винаги са добър избор. Ленените платове също са добър избор за плажна сватба. Но не забравяй да внимаваш с това колко са прозрачни платовете. Ето няколко варианта:

Аксесоарите са много важна част от всеки тоалет. Когато говорим за плажа, няма как да не се сетим за бохемските бижута. Те са прекрасен избор, но избирай по-изчистени модели. Заложи на натуралното излъчване както с прическата, така и с грима. Няма да сбъркаш, ако си купиш нежна капела, която да те отличи от другите. Разгледай предложенията ни за аксесоари:

Обувките на плажна сватба не трябва да са с токчета. Избери нежни сандали с ниска подметка. Избягвай тъмни цветове. Ако обаче държиш на токовете, попитайте предварително дали празненството няма да е в заведение близо до плажа. Ако е така, си обуй любимите летни сандали с висок ток, но за всеки случай си подготви и ниски обувки.

2. Лятна сватба в ресторант

Когато не си на плажа и няма строг дрескод, имаш най-голям избор от "правилни визии". Ако все пак сватбата е на открито (в градина или до басейн), правилото за леки материи важи и тук. При такова събитие можеш да избереш и по-плътна материя, но избягвай дългите рокли. Ако все пак държиш на такава, потърси модел с цепка на бедрото, за да си сигурна, че няма да ти е твърде горещо. Подбирай нежни пастелни тонове и летни десени. Нашите предложения виж тук:

Относно аксесоарите, тук можеш да сложиш и по-официалните си комплекти. Относно грима, при сватба в ресторант, можеш да го направиш по-видим, но не и твърде тежък. Не забравяй и нежния клъч, който е практичен аксесоар.

Ако си фен на високите обувки – честито, това е правилното място за тях. Естествено, най-добрият вариант са сандалите с токове. Избягвай тъмните цветове на обувките и кожата.

3. Лятна сватба със строго елегантен дрескод

При такава сватба трябва да се облечеш, сякаш ще се разхождаш по червения кили. Дългата рокля е най-препоръчителният вариант. Естествено, можеш да заложиш и на къси модели, но внимавай с дължината. Ако получиш покана за сватба с такъв дрескод, отново избягвай черното и тъмните нюанси. Заложи на пастелната гама. Топлото време позволява да избереш модели с голи рамене, изрязан гръб, без ръкави и т.н. Все пак подбирай елегантни, но леки рокли, а не такива от тежки материи.

Аксесоарите са по-строги при подобна сватба. Избери изчистени бижута. Гримът може да е тежък и изразителен. Той винаги обаче трябва да е елегантен.

Относно обувките при сватбите със строг дрескод – токовете са задължителни. Изберете високи модели, които да са ти удобни на първо място, защото всички знаем, че танците са основна част от празненството. А друг вариант е да скриеш в чантата ниски пантофки за късните часове на вечерта.  

Ако вече сме те вдъхновили, което най-трудната задача, финансирането е лесната част - грабни своята А1 кредитна карта и се сдобий светкавично с мечтаната визия. Научете повече за нея тук.