Обличане на слоеве и дрехи в топли цветове – това са двете правила, които важат с пълна сила за дните с минусови температури. Облечени на слоеве, навън, където вали сняг и е много студено, ще сте добре защитени, ще ви е топло и уютно, но влезете ли в стаята (офиса), ще може да се разсъблечете и да сте адекватни на по-високите температури там. Цветовете пък - червено, жълто, бежово, оранжево, създават усещане за топлина и уют. 

За много жени е трудно да съчетаят дебелите, груби материи с елегантния външен вид. Припомняме, че през зимата, когато живакът на термометъра слиза под нулата, няма нищо по-нормално от това да включите към тоалета си яке с подплата, апрески, дебел панталон, шапка, шал и ръкавици. Всичко останало може да е въпрос на излишна смелост и дори да е заплаха за здравето ви.

И все пак – да не пренебрегваме добрият външен вид в името на комфорта и топлото. Ето как.

За самочувствие - секси отдолу - фино бельо, камизола, боди

Дори отгоре да сте с дебел стар пуловер, под него сложете красиво фино бельо. Това ще повдигне самочувствието ви и ще ви кара да се чувствате елегантна през целия ден. Нека това бъде вашата малка тайна. Бельото не се вижда, но вие знаете, че е там – изящната дантела, гладкия сатен, галещата коприна. Всичко това ще ви кара да се чувствате много женствена.

О, ужас! Чорапогащник!

Много жени не носят чорапогащи под панталона, защото не им е приятно усещането за нещо стегнато по кожата. А чорапогащник или клин под панталона може наистина да ви спаси от студа. Как да го носите така, че да не изглеждате като баба, а да бъдете секси? . Така нюансите ще се подават през дупките за един закачлив акцент.


Плътните чорапогащи с шевици или фигури са чудесен избор за съчетание с изчистена пола. Именно дебелината им позволява щампите и украсите да са много по-различни, отколкото тези на по-тънките. Може да ги комбинирате с монохромна пола или рокля, защото тяхната украса е достатъчна да привлече погледите на околните към красивите ви крака.

Пуловер

Тънка риза с дебел пуловер
Класическата комбинация е риза, чиято яка и ръкави се подават над тези на пуловера. Реверите се обръщат и приглаждат. Класическата бяла риза отива на всичко, но може да експериментирате и с различни цветове. По-разчупен е аутфита, при който комбинирате риза с цепка на гърба с пуловер с широко деколте. Играта на отворите създава особено красив ефект.

Дантела по ръкавите
Малко дантела по ръкавите, на гърба или ръба на пуловера ще му придадат по-нежен вид, дори като цяло да е по-груб и дебел. Можете сами да зашиете този акцент към пуловер, който вече имате, или просто да потърсите такъв в магазините. Стои изключително добре с индигови дънки и с кожен панталон.Голи рамене
Пуловерите с голи рамене съчетават топлина и секси вид, защото като цяло са плътни, но закачливият акцент разкрива малко повече плът за елегантност и женственост. Същевременно откритите части са съвсем малка площ, така че да не ви става студено.

Хитър трик с якета!
Това е един хитър трик, който може да прилагате в големите студове. Под дебелата си пухенка или палто сложете тънко пролетно яке. Така в момента, в който се съблечете, ще продължи да ви е топло, дори климатиците в офиса още да не са си свършили работата. Тънкото яке е приятна връхна дреха, която върши по-добра работа в случая от сакото и жилетките.

Жилетки като сол
Жилетките са най-добрата подправка за вашия зимен тоалет. Не само осигуряват невероятна топлина, но и може перфектно да допълвате тоалета си с тях. Скучната дълга права рокля може да разнообразите като наметнете обемна жилетка. Играйте с формите и цветовете. Късата пола ще откроите още повече пък с дълга жилетка с джоб.

Ботуши над коляното
Любимата си рокля може да носите с дебел чорапогащник и ботуши над коляното. Друг вариант е да ги комбинирате с права вълнена пола, риза и пуловер без ръкави с дължина до средата на бедрото.

Преди ботите обуйте гети. Нека те са в контрастен или близък цвят до обувките. Това ще създаде интересен акцент и може да допълни тоалета ви визуално.

Ароматен съвет за шаловете
Когато си слагате парфюм, не забравяйте да напръскате и шала си. Така навън в студа, когато се сгушите в топлата наметка, ще ви ухае приятно. Преждата поема добре миризмата и тя ще се задържи дълго време по аксесоара ви и ще ви доставя удоволствие. Особено актуални за зимата на 2016-17 са шаловете с много едра плетка. Освен модерни, те са и много топлещи.

Бонус съвет: 
Оставете в офиса си чифт топли чорапи или домашни чехли. Ако работата ви позволява, може да смените ботушите с тях, докато седите и краката ви са под бюрото. Направете това и за да имате резервен чифт сухи чорапи в случай, че ботушите ви пропуснат или стане друг инцидент.