Всеки свободен човек е изправен често пред избора - сигурност или промяна. Младостта априори е любопитна за нови неща, места, хора, изяви. С натрупване на опитност този стремеж към неизвестното започва да отстъпва на "вътрешния глас", който естествено иска да запази статуквото. Постепенно онзи любопитен човек, готов да се впуска в неправените досега неща, започва да строи крепости пред себе си. Фаворити стават познатото, предвидимото и най-вече сигурното.

Решенията, които го застопоряват в традиционализъм без прогрес прозират в изразите: "Това не е за мен", "Не искам да се излагам", "Няма после да се червя". Да, но животът е за смелите. Не случайно се казва, че няма значение колко пъти си падал, ако всеки път си имал сили да станеш.

Намерете кураж и отидете на ново място; опитайте друга кухня; облечете се в нови цветове; изберете си нов парфюм. Всички тази различни от досегашните ви избори са плод на силата да се "разширите" извън собствените ви граници.

Много са непознатите за вас светове от възприятия, вкусове, преживявания, места и хора, които чакат да ги откриете. Не затръшвайте сами вратата, зад която никой не знае какво има, а  шансовете това да е разочарование или изключително очарование са поравно.

Животът има нужда както от креативни, търсещи личности, тласкащи света напред, така и от съсредоточени, отдадените само на важните за тях неща. Изборът между това да опитате нещо ново или да заложите на познатото е ваш личен избор. Именно изборите, които правим ни определят като характери.

"Лудост e да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати" - Алберт Айнщайн