Тази пролет ноктите са къси и равни или дълги и във формата на бадем. Какви обаче са актуалните тенденции при цветовете и рисунките върху ноктите?

Френски маникюр, но не съвсем

Тази гениална идея идва от Angel Sanchez - върху традиционната перлена основа за френски маникюр, нарисувайте вместо бяла лента, такава в леко по-матово розов цвят.  Не е сложно, но е наистина нежно и различно.

Блестящи

Върху топ лак нанесете брокат - но само в края на ноктите. Не е нужно да сте прецизни, можете да стигнете и до средата на нокътя, важното е да не го покривате целия. За финал - сложете още един пласт топ лак.

Несъвършен "маникюр луна"

Трябват ви черен и бял лак - следвайте всички стъпки, описани по-горе, но с едно допълнение - не е нужно да се стараете да сте прецизни в линията между двата цвята. Можете да използвате четчицата, за да го "разпръснете" леко извън очертанията.

Блокче цвят


На ревюто на Veda бяха представени няколко нови идеи за маникюр, но идеята е следната - лакирайте плочката в матова светла основа (може и да е с лек блясък) и по ваш избор направете напречна на нокътя лентичка в тъмен цвят. Идеята е да е от върха на ноктите до малко под средата им, не до основата. Изглежда наистина ефектно.

Ултра блестящ металик

Снимки: Getty Images/ Guliver Photos


Супер модерно е лакът да е и в лилав металик. Потърсете, изглежда наистина добре.

Млечно бял лак

Белият лак е почти навсякъде из ревютата за модата тази пролет. Добра идея е да нанесете два пласта снежно бял лак и да завършите с матов топ лак.

Маникюр на каре


На ревюто на Kate Spade този маникюр се затвърди като тренд, който не бива да пропускате.