Още една от сестрите Хадид се присъединява към семейния бизнес. Алана, полусестра на Джиджи и на Моделът на годината за 2022 г. Бела Хадид, дебютира на подиума на Седмицата на модата в Копенхаген, откривайки ревюто за пролет-лято 2024 г. на датската марка Saks Potts.

В дъждовния и мрачен следобед 40-годишната Алана се разходи по крайбрежната алея на пристанищния град в тоалет, решен да предизвика спомени за лятото на фона на сивото небе. Облечена в синя миди пола с пайети (носена върху широки дънки ала началото на 2000 г.) и сребърни джапанки, тя беше символ на готиния скандинавски шик.

Снимка: Getty Images

Въпреки че присъствието на металически джапанки може да е причина за безпокойство за някои, тези небрежни обувки отдавна са основна обувка за стила на Копенхаген. Местните стилисти ги посочват като бърз начин за затвърждаване на концептуален аутфит и никога не са далеч от кадри в уличния стил. През 2018 г. "Вог" обяви Havaianas за обувките на седмицата на модата в датската столица и оттогава тенденцията се задържа стабилна.

Самата Алана одобрява еклектичната визия. "Едно от нещата, които (харесвам) в скандинавските марки, е, че те не се страхуват да маршируват по свой собствен ритъм", каза тя пред "Вог" след ревюто. "Те наистина имат този начин да създават нещо, което е бляскаво и същевременно удобно - можеш да го носиш на колело или когато вали, но също така се заявяваш и като модерен", каза тя.

По-голямата сестра на Бела и Джиджи продължава дебюта си на модния подиум, като по-късно дефилира за марката Munthe от Копенхаген. Одобряват ли братята и сестрите ѝ навлизането ѝ на модния подиум? "Очевидно те знаят колко вълнуващо е да си на подиума, така че със сигурност се вълнуват за мен", съобщи тя.

Снимка: Getty Images

Първото модно ревю на Алана идва само седмица след честването на 40-ия ѝ рожден ден, за който тя се преоблече като гръцка богиня, пише още БГНЕС. Под публикация в Инстаграм, посветена на последните ѝ дефилета в Копенхаген, Джиджи изрази радостта си: "Това е тя на 40!"

Вижте повече за Бела Хадид в следващото видео: